10 caracteristici cheie pentru alegerea biroului ideal
Dacă te gândești să crești productivitatea la muncă, cu siguranță trebuie să iei în considerare folosirea unui birou reglabil electric.
Acest ghid orientativ are ca scop prezentarea caracteristicilor cheie care trebuie luate în considerare înainte de achiziționarea unui birou reglabil pe înălțime.
În acest articol vei găsi informații în legătură cu:
- Tipuri de acționare a biroului
- Număr de motoare
- Greutate portantă
- Nivelul de zgomot
- Viteza de operare
- Tipuri de picioare
- Funcționalități
- Culori și dimensiuni
- Montaj
- Garanție
Un număr tot mai mare de oameni și companii aleg să cumpere birouri cu înălțime reglabilă pentru a-și actualiza spațiile de lucru, ceea ce înseamnă o creștere a numărului de produse pe care consumatorii trebuie să le aleagă.
1. Tipul de acționare a biroului
1.1 Cu sistem electric: motoare
Birourile reglabile electrice sunt modelele cu unul, două sau trei motoare care necesită accesul la o sursă de alimentare (priză). Modelele electrice sunt mai ușor de operat datorită panourilor de control, având diferite tehnologii inovative și sisteme integrate.
- Panou de comandă
Putem să ne dăm seama de funcțiile unui birou reglabil uitându-ne la panoul de control. Există modele care permit doar operarea sus-jos a biroului sau modele care vin cu funcții de memorare a mai multor niveluri de înălțime.
1.2 Cu sistem manual: manetă/manivelă
Birourile manuale sunt acționate cu ajutorul unei manivele sau manete și nu necesită conectarea la surse de curent. Acționarea se face prin rotirea manivelei, astfel viteza de schimbare a pozițiilor este semnificativ mai mică decât la modelele electrice.
- Tipuri de manivelă
Manivelele trebuie să permită operarea facilă a birourilor, indiferent de anatomia utilizatorului. Sunt mult mai practice modelele care se pot plia sub birou, evitând astfel posibilele accidentări.
2. Număr de motoare (în cazul birourilor electrice)
Numărul de motoare ale unui birou electric este direct proporțional cu performanța acestuia. În funcție de producător acest aspect influențează înălțimea minimă și maximă, viteza de operare și capacitatea portantă a biroului. În general, birourile electrice sunt prevăzute cu unu, două sau trei motoare.
3. Greutate portantă
Greutatea portantă a birourilor depinde în foarte mare măsură de numărul motoarelor și de tipul transformatorului. Sunt modele care pot ridica până la 80 kg, luând în considerare greutatea blatului, sau modele care pot ridica până la 150 kg, dacă discutăm de modelele cu două sau trei motoare. Indiferent de modelul ales, se recomandă distribuirea uniformă a greutății.
4. Nivelul de zgomot
Atât birourile reglabile electric cât și cele manuale pot fi ușor de integrat în spațiile de tip open space deoarece nu sunt gălăgioase. Modelele actuale au nivelul de zgomot între 45 și 60 decibeli, cele electrice cu două motoare fiind printre cele mai silențioase.
5. Viteza de operare
De obicei, cu cât este mai mare puterea motoarelor, cu atât este mai mare și viteza de operare a biroului,
6. Tipuri de picioare
Tipurile de picioare diferă de la model la model, atât construcția acestora cât și profilul. Profilul picioarelor, dreptunghiular, pătrat sau circular influențează doar aspectul estetic al birourilor.
7. Funcționalități
În funcție de buget și de producător, birourile pot fi prevăzute cu anumite funcționalități și sisteme integrate.
- Sistemul anticoliziune este necesar pentru siguranța utilizatorilor, a biroului dar și a obiectelor depozitate lângă sau pe birou. La atingerea acestora, biroul detectează obstacolul și revine câțiva milimetri.
- Funcțiile de memorare a înălțimii ajută la setarea exactă a înălțimii potrivite pentru anumite poziții, sau sunt utile în cazul în care biroul este folosit de mai multe persoane. Pentru activarea și operarea acestei funcții puteți viziona acest videoclip.
- Portul USB integrat în panoul de control este mereu la îndemână pentru încărcarea anumitor dispozitive: telefoane, tablete etc.
8. Culori disponibile și dimensiuni blaturi
Cei mai mari producători și distribuitori de birouri reglabile pun la dispoziția utilizatorilor 3 culori general valabile pentru cadre: alb, negru și gri. Este important să selectați un comerciant care oferă o continuitate pentru aceste culori, în cazurile în care va fi nevoie înlocuirea anumitor piese pe viitor.
9. Montaj
Birourile se livrează cu toate instrumentele necesare montajului, dar cu ajutorul unei autofiletante procesul poate fi mult mai ușor. Blaturile nu sunt întotdeauna pregăurite, deoarece traversa superioară este reglabilă și permite personalizarea distanței dintre picioarele biroului, deci și dimensiunea blatului.
10. Garanție
O modalitate ușoară de a observa calitatea birourilor este perioada de garanție. Un brand care este dispus să ofere termeni de garanție mai lungi, în special pentru birourile electrice, utilizează probabil materiale și motoare de o calitate mai bună. Poți considera o investiție sigură orice birou cu garanția de minim 3 ani.