Dacă ați ajuns pe pagina noastră și citiți acest articol presupunem că ați citit suficient de multe statistici despre cum statul pe scaun la birou ne afectează bunăstarea și eficiența. Poate chiar ați simțit pe propria piele aceste efecte negative. În ambele cazuri, un birou reglabil pe înălțime este o investiție benefică pe termen lung. De cele mai multe ori, clienții noștri se orientează spre modele de birouri reglabile manual, deoarece acestea ar avea un preț mai mic. Dar acest aspect este pe departe de a fi decisiv în alegerea unui birou reglabil potrivit.
Să nu ne facem înțelesi greșit, birourile reglabile manual sunt foarte bune și reprezintă o alternativă mult mai bună a birourilor fixe. Însă dacă intenționați să faceți un upgrade, modelele reglabile electric sunt ceea de ce aveți nevoie. Desigur că trebuie să luați în considerare multe aspecte care să vină în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră dar și a posibilităților. Mai jos vă propunem câteva opinii pro și contra pentru a aface o diferențiere între cele două categorii de birouri.
Modelele de Birou Reglabil Electric
Pro:
- Ușor de operat: Biroul începe să se miște la o simplă atingere a butonului de operare sus sau jos, indifirent dacă sunteți cu cineva la telefon sau faceți alte activități în același timp.
- Rapiditate în schimbarea înălți: Viteza de ridicare și coborâre este 25mm/sec, în aproximativ 20 secunde biroul poate fi ridicat la înălțimea maximă și invers.
- Posibilitatea de a împărți biroul cu mai multe persoane: modelele noi de birouri au funcții de memorare a înălțimii, până la 4 nivele diferite. Astfel, fiecare utilizator își poate salva nivelul de înălțime dorit la care biroul se poate ridica odată cu tastarea unui singur buton.
Contra:
- Investiție mai mare: prețul unui birou reglabil electric este mai mare în comparație cu unul manual, dată fiind tehnologia folosită la sistemul de operare a modelelor. Prețul acestora pe piața din România începe cu 1250 RON.
- Necesitatea unei surse de electricitate: birourile reglabile electric au nevoie de o sursă de electricitate pentru funcționare, ceea ce îi reduce din mobilitate, fiind fixate lângă prize.
- Număr de acționări limitat: majoritatea modelelor cu reglaj electric sunt testate pentru un minim de 5000-10000 de acționări, ceea ce pentru majoritatea utilizatorilor s-ar echivala cu aproximativ 10 ani de utilizare.
Modelele de Birou Reglabile Manual
Pro:
- Mai puțin costisitor: modelele reglabile manual au prețurile mult mai mici față de cele electrice. În primul rând pentru acestea sunt operate cu ajutorul unei manivele iar mecanismul de reglare nu are tehnologie electronică încadrată.
- Nu e necesară sursă de electricitate: fiind operat cu ajutorul unui mecanism manual, nu ai nevoie de accesul la o sursă de curent. Acest aspect permite instalarea modelului în orice spațiu.
- Garanție de funcționare mai mare: dacă birourile electrice au un număr de acționări limitat, modelele manuale nu depind de un motor. De aici ne dăm seama că acestea sunt mai durabile.
- Asamblare mai ușoară: asamblarea unui model manual este mai ușoară deoarece are mai puține componente.
Contra:
- Necesită timp și efort: Birourile reglabile manual sunt operate cu ajutorul unei manivele, de aceea la ridicarea și coborârea biroului presupune puțin efort în comparație cu cel electric. Diferența o face și viteza de operare a acestuia care este de 8mm/sec.
- Căutarea constantă a înălțimii potrivite: Din cauza faptului că biroul manual nu are un afișaj digital care să arate înălțimea biroului, este nevoie de fiecare dată când găsiți înălțimea potrivită să o rețineți.
Pentru a rezuma cele prezentate mai sus, alegerea vă aparține, pentru că un birou reglabil pe înălțime, fie el manual sau electric, este o investiție nu doar pentru biroul dumneavoastră, confrotul dumneavoastră, cât pentru sănătatea dumneavoastră.